piątek, 25 kwietnia 2014

Czemu jemy w restauracjach?

Tym razem zupełnie inny temat. Pisałam juz o kuchni orientalnej, o kuchni polskiej i francuskiej. Pisałam też o tym, że jedzenie to po prostu przyjemność. Dzisiaj chcę poruszyć kompletnie inny temat, jednak związany z jedzeniem i kulinariami.

Restauracje. Wszyscy od czasu do czasu chodzimy do restauracji, niektórzy nawet częściej. Zanim pójdziemy dalej, sprecyzuje - McDonald to NIE JEST restauracja, budki z kebabem też się nie liczą. Ani żadne jedzenie w pośpiechu. Pisząc RESTAURACJA mam na myśli lokal z obsługą kelnerską, z menu, ze stolikami i krzesłami i innymi aspektami. Nie bar. Nie żadna sieciówka.

Więc dobrze, już sprecyzowałam. Teraz ruszamy dalej. Bo temat restauracji jest bardzo ciekawy. Jednak niekoniecznie przyjemny. Wyjście do restauracji to najczęściej spory wydatek. Jako klienci mamy pewne oczekiwania z tym związane. Przede wszystkim chcemy dostać jedzenie dobrej jakości, przygotowane ze świeżych składników. Chcemy być dobrze obsłużeni, chcemy posiedzieć w miłym dla oka wnętrzu. Chcemy się zrelaksować. Bo do restauracji chodzimy, żeby sprawić sobie przyjemność, spędzić miło czas. Ale nie zawsze tak jest. O tym jak jest, napiszę w następnym tekście. kiszone cytryny przepis
Oprócz tego mogę jeszcze odesłać do: kiszone cytryny - moim zdaniem są to całkiem pomocne materiały.
W temacie kuchnia marokańska warto poczytać również pozostałe informacje.
Wpis inspirowany jest również blog kulinarny
blog kulinarny też jest ciekawie opisany temat

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz